Hasznos tudnivalók fordítás megrendelésekor

1. Szeretném tudni, hogy mennyibe kerül és milyen gyorsan készül el egy szöveg fordítása. Mit tegyek?

Kattintson az Ajánlatkérés menüpontra, majd töltse ki az itt feltüntetett mezőket. Minél több információt ad meg, annál pontosabb ajánlatot tudunk adni Önnek. Fontos, hogy amennyiben lehetséges, töltse fel a fordíttatni kívánt dokumentumot is, mert ennek hiányában csak egy becslést tudunk adni (amely a tényleges ártól akár jelentős mértékben is eltérhet).

2. Mi alapján adják az ajánlatot?

Az elszámolási egységünk a forrásnyelvi dokumentum szavainak száma (tehát nem a leütések vagy az oldalak száma). A végső árat továbbá befolyásolja a határidő, az anyag nyelve, terjedelme, témája, stb.

3. Mit tegyek, ha megfelel számomra az ajánlat, amit kaptam?

Legyen kedves egy válaszlevelet (emailt) küldeni nekünk, amelyben elfogadja az ajánlatot és megadja a számlázási adatait is (név, cím, cég esetén adószám), ill. jelzi felénk, hogy az előleget készpénzben vagy átutalással szeretné rendezni. Az előleg befizetése után elkészítjük a fordítást az egyeztetett határidőre.

4. Hiteles fordítást is vállalnak?

Igen. A Fordítás hitelesítése menüpontban megtudhatja, hogy milyen típusú dokumentumokat áll módunkban hitelesen fordítani.

 

Hasznos tudnivalók tolmácsolás megrendelésekor

1. Mennyibe kerül a tolmácsolási szolgáltatás?

Mint a fordításnál, a tolmácsolásnál is több tényezőtől függ az ár: a tolmácsolás nyelvétől, időtartamától, helyszínétől, témájától, stb. Ha pontos árajánlatot szeretne kapni az Önt érdeklő szolgáltatásról, kattintson ide, és töltse ki az űrlapunkat. Minél több információt ad meg, annál pontosabb ajánlatot tudunk adni Önnek.

2. Mennyivel korábban kell megrendelnem a tolmácsolást?

Minél korábban rendeli meg a tolmácsolást, annál valószínűbb, hogy a témához és a tolmácsoláshoz legmegfelelőbb kollégát tudjuk lefoglalni Önnek. Tolmácsaink sokszor már hetekre, vagy hónapokra előre le vannak foglalva.

3. Milyen fajta tolmácsolások léteznek?

A különböző tolmácsolási típusokról itt olvashat bővebben. Ha továbbra is bizonytalan afelől, hogy Önnek melyik lenne a legmegfelelőbb, keresse kollégáinkat a megadott telefonszámokon.

4. Milyen nyelvekről ill. nyelvekre vállalnak tolmácsolást?

Tolmácsaink az európai nyelveket, ill. a főbb ázsiai és egyéb nagy nyelveket (pl. arab, orosz, kínai, japán, stb.) fedik le. A ritkább nyelveknél fontos, hogy minél hamarabb megkapjuk a tolmács megrendelését, mivel ezeknél a nyelveknél a kollégák száma limitált, így nem tudjuk mindig garantálni, hogy az adott időpontra még nincsenek lefoglalva a kollégák.