Kísérő tolmácsolás

A kísérő tolmácsolás – vagyis amikor a tolmács elkíséri a megbízót pl. hivatali vagy egyéb ügyintézésre, ismerőssel szervezett városnézésre – jellegében konszekutív tolmácsolásnak minősül, mivel a tolmács ez esetben is nagyobb gondolati szakaszokat fordít.
A kísérő tolmácsolás azért válik el némileg a klasszikus konszekutív tolmácsolástól, mert kevésbé formális, mint egy tárgyalás vagy szakmai előadás.

Fülbesúgásos tolmácsolás (chuchotage)

A fülbesúgásos tolmácsolás a szinkrontolmácsolás egyik válfaja. Ennél a szolgáltatásnál a tolmács egy vagy néhány személy közvetlen közelében elhelyezkedve, csak az érintettek által hallhatóan – „suttogva” – közvetíti a beszélő mondanivalóját.

Előadás-követő tolmácsolás

Jellegében konszekutív tolmácsolásnak tekinthető. Előadásokon alkalmazott tolmácsolási technika, amikor a tolmács az előadó közelében elhelyezkedve – nagyobb hallgatóság jelenlétében közvetítő technikai berendezés segítségével – gondolati szakaszokban tolmácsolja az elhangzó szöveget.

Kérje online ajánlatunkat kísérő, fülbesúgásos vagy előadás-követő tolmácsolásra az ajánlatkérési űrlap kitöltésével, vagy forduljon hozzánk elérhetőségeink bármelyikén bővebb felvilágosításért!