A szinkrontolmácsolás szimultán tolmácsolás vagy konferenciatolmácsolás néven is ismert: a legmagasabb szintű nyelvi és szakmai felkészültséget, állóképességet, stressztűrést követeli meg, mivel a tolmácsnak az információt lényegében valós időben, megfelelő szövegtagolással és hanghordozással kell visszaadnia.

A tolmács fülkében ülve hallgatja és minimális időbeli eltolódással tolmácsolja az előadott szöveget, amely a hallgatósághoz – az ehhez szükséges, vezetékes vagy vezeték nélküli technika közbeiktatásával – fejhallgatón keresztül jut el.

A szinkrontolmácsolás egyhuzamban legfeljebb 20-30 percig folytatható, ezért a rendkívüli terhelés miatt a szinkrontolmácsok párban, egymást váltva dolgoznak.

Szinkrontolmácsolást jellemzően konferenciákon, nagyobb szabású előadásokon alkalmaznak. Ilyen jellegű szolgáltatás megrendelésekor ajánlott a megfelelő közvetítő technika megrendelése is, amellyel szintén készséggel állunk rendelkezésére.

Távtolmácsolást is vállalunk, de ehhez szükségesek a technikai feltételek, amelyek függnek a használt berendezések korszerűségétől, és a rendelkezésre álló internetkapcsolattól. Ebben az esetben a tolmács nincs személyesen jelen a megbeszélés helyszínén, hanem képernyő és fejhallgató segítségével dolgozik. Ez a módszer leginkább akkor használatos, ha külföldről dolgozó tolmácsokat kell a munkába bevonni.

Esetenként a szinkrontolmácsolás megoldható ún. chuchotage, azaz fülbesúgós módon is.

Szinkrontolmácsolás szervezésekor ne feledje el megadni a rendezvény helyszínét, pontos időpontját és időtartamát, a tolmácsolási nyelvpárok számát és a várható hallgatói létszámot!

Kérjen online ajánlatot irodánktól az ajánlatkérési űrlap kitöltésével, vagy forduljon hozzánk a megadott elérhetőségeink bármelyikén bővebb felvilágosításért!