HU EN

Veszélyben az angol nyelv?

Robert McCrum új könyve (Globish) szerint az új világnyelv nem más, mint az angol egy egyszerűsített változata, a globish.

A szerző úgy véli, hogy az angolnak ezt a verzióját a világon már csaknem 4 milliárdan beszélik második vagy harmadik nyelvként. A térhódításának egyik oka az elképzelés szerint az, hogy az angolt – azaz a szerző által globishként definiált formáját – csak második nyelvként használók jobban megértetik magukat egymással, mint egy angol anyanyelvűvel.
Bár a globish szavainak száma csak 1500-ra tehető, McCrum mégis az angol nyelv vetélytársának tekinti, mivel praktikus, és így kommunikációs szempontból igen hatékony.

Forrás: http://www.nyest.hu/hirek/uj-vilagnyelv-az-angol-helyett


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: