HU EN

Internetes világnyelvek

A 2009-es statisztikák szerint csaknem két milliárdra tehető az internethasználók száma, és 83%-uk a 10 legnagyobb internetes világnyelv valamelyikén kommunikál.

A legelterjedtebbet, az angol nyelvet a felhasználók 27%-a (körülbelül 500 millió ember) használja, holott a világ lakosságának csak 5%-a angol anyanyelvű.

A dobogó második helyét – talán sokakat meglepő módon – a kínai nyelv foglalja el 23%-kal (ez körülbelül 400 millió ember jelent), a harmadik helyre pedig, jelentősen lemaradva az első kettő után, 8%-os elterjedtséggel a spanyol nyelv került.

Az első 10 között találjuk még a japán, a portugál, a német, az arab, a francia, az orosz és a koreai nyelvet.

Forrás: http://www.internetworldstats.com/stats7.htm
http://www.nyest.hu/hirek/az-internet-10-leggyakoribb-nyelve


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: