HU EN

Lokalizáció (honosítás)

A lokalizáció vagy honosítás szoftverek, webhelyek és a hozzájuk kapcsolódó felhasználói segédletek (online súgók, oktatóprogramok, dokumentációk stb.) fordítását foglalja magába, amelynek során jellemzően nem egyszerűen szó szerinti átültetésről van szó, hanem arról, hogy a célnyelvi változatot a kultúrák, szokások különbözőségének figyelembe vételével a végfelhasználói piac sajátosságaihoz kell igazítani.

Ide tartozik többek között a szoftver, webhely működésének bemutatására szolgáló példák honosítása – így lesz az amerikai John Doe-ból magyar Kovács János, a 10 mérföldből 16,1 kilométer stb.

A lokalizáció a technikai munka tekintetében is eltér a fordítási munkák legtöbbjétől, mivel sokkal több előkészítési és végellenőrzési feladattal jár. (Például: a forrásszöveget ki kell emelni eredeti környezetéből, szerkeszthető/felülírható formátumra kell alakítani, majd a célszöveget vissza kell helyezni az eredeti környezetbe, működését tesztelni kell.)

Irodánk e területen is jártas, felkészült munkatársai a folyamatot részletesen megtervezve és a megrendelő igényeihez alakítva gondoskodnak a szakszerű, elvárásoknak megfelelő kivitelezésről.

Kérjen online ajánlatot lokalizációs feladatokra az ajánlatkérési űrlap kitöltésével, vagy forduljon hozzánk elérhetőségeink bármelyikén bővebb felvilágosításért!

Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: