HU EN

„A lektori kompetencia” – Horváth Péter Iván doktori értekezése

Irodánk mindig is figyelemmel kísérte a fordító és tolmács szakmához kapcsolódó eseményeket - emellett rendszeresen és aktívan részt veszünk különböző szakmai fórumokon, vitákon, konferenciákon, valamint hangsúlyt fektetünk a pályakezdő szakemberek támogatására (gyakornoki programok, külső és belső munkatársak szakmai képzései).

Ezért is tartottuk fontosnak, hogy meghallgassuk Horváth Péter Iván A lektori kompetencia címmel írott doktori értekezésének védését, melyben a szerző összefoglalja a lektorálásról szóló tudományos közleményeket, ismerteti a magyar fordítóirodák lektorálási gyakorlatát, valamint megalkotja a lektori kompetencia és a lektorálási alapelvek, műveletek modelljét. Érdemes megemlíteni, hogy a lektorálásról magyar nyelven ilyen kutatás, amelyet Horváth Péter Iván végzett, eddig nem készült.

A doktori értekezés elérhető: doktori.btk.elte.hu/lingv/horvathpeterivan/diss.pdf

Ezúton gratulálunk a szerzőnek!


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: