HU EN

Fordítási memória létrehozása

fordítási memória létrehozásaAz irodánknál bevezetett SDL Trados fordítástámogató alkalmazáscsomag által kínált lehetőségeket kiaknázva készséggel közreműködünk ún. fordítási memória létrehozásában.

Ez magába foglalja a megrendelő által átadott – két vagy több nyelven rendelkezésre álló, ún. párhuzamos – szövegek előkészítését, majd ezen szövegek egymásnak sorról sorra való megfeleltetését („párba állítását”), vagyis a fordítási memória létrehozását („felépítését”).

2015-ben irodánk is csatlakozott a kizárólag magyar fejlesztésű, mára már világsikernek számító fordítástámogató szoftver, a MemoQ elégedett felhasználóihoz és munkánkat azóta túlnyomórészt ezzel a szoftverrel végezzük.

Mi a MemoQ?

MemoqA MemoQ az egyik legújabb, magyar fejlesztésű, integrált fordítástámogató rendszer (fordítómemória + terminológiakezelő). A MemoQ-ban egységes felület látja el a fordítómemória és a terminológiakezelő funkcióját. 
Legújabb változata a MemoQ Translator Pro.

Melyek a MemoQ előnyei?

 • "Mindent tud, amit a Trados csak sokkal jobban. Teljesen kompatibilis vele."
 • A MemoQ a fordítás első lépésétől az utolsóig különböző segédeszközökkel könnyíti meg a fordító munkáját.
 • A korpusz és a fordítómemória kezeléséhez egyaránt sokoldalú funkciók állnak a felhasználó rendelkezésére.
 • Nagyfokú kompatibilitás.
 • Széles körű kompatibilitásának köszönhetően más fordítástámogató eszközökből (SDL Trados & rade, STAR Transit & trade;) érkező anyagokat is tud kezelni
 • A fordítástámogató eszközök nélkül készült fordításokból is fordítómemória építhető

Az elkészült fordítási memóriát a megegyezés szerinti formátumban (pl. TMX) bocsátjuk rendelkezésre.

Átfogóbb együttműködés keretében a létrehozott fordítási memória felhasználásával magas színvonalú, igényes fordításokkal is állunk megrendelőink rendelkezésére. Ennek során a fordítási memória és a szókincs folyamatos bővítését és karbantartását is biztosítjuk.

Amennyiben Önt érdeklik a fordítástámogató alkalmazásokkal végzett fordítás hosszú távú nyelvi és gazdasági előnyei, kérjük, forduljon hozzánk elérhetőségeink bármelyikén bővebb felvilágosításért!

Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

 • pénzügy, számvitel, bank
 • jog
 • közgazdaság
 • marketing, sales
 • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: