HU EN

Egyéb tolmácsolási formák

Kísérő tolmácsolás Fülbesúgásos tolmácsolás Előadás-követő tolmácsolás

Kísérő tolmácsolás

A kísérő tolmácsolás – vagyis amikor a tolmács elkíséri a megbízót pl. hivatali vagy egyéb ügyintézésre, ismerőssel szervezett városnézésre – jellegében konszekutív tolmácsolásnak minősül, mivel a tolmács ez esetben is nagyobb gondolati szakaszokat fordít.

A kísérő tolmácsolás azért válik el némileg a klasszikus konszekutív tolmácsolástól, mert kevésbé formális, ezért nem követel meg feltétlenül akkora felkészültséget, ugyanakkor nem is várható el – és nem is elsődleges – ugyanaz a precizitás, mint mondjuk egy tárgyaláson vagy szakmai előadáson.

Fülbesúgásos tolmácsolás

A fülbesúgásos tolmácsolás a szinkrontolmácsolás egyik válfaja. Ennél a szolgáltatásnál a tolmács egy vagy néhány személy közvetlen közelében elhelyezkedve, csak az érintettek által hallhatóan – „suttogva” – közvetíti a beszélő mondanivalóját.

Előadás-követő tolmácsolás

Jellegében konszekutív tolmácsolásnak tekinthető. Előadásokon alkalmazott tolmácsolási technika, amikor a tolmács az előadó közelében elhelyezkedve – nagyobb hallgatóság jelenlétében közvetítő technikai berendezés segítségével – gondolati szakaszokban tolmácsolja az elhangzó szöveget.

Kérje online ajánlatunkat kísérő, fülbesúgásos vagy előadás-követő tolmácsolásra az ajánlatkérési űrlap kitöltésével, vagy forduljon hozzánk elérhetőségeink bármelyikén bővebb felvilágosításért!

Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: