HU EN

Új magyar-szerb nagyszótár készül

Bővítik a csaknem három évtizeddel ezelőtt megjelent szerbhorvát-magyar szótárt az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén, valamint a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben.

A nyolcvanas évektől napjainkig mintegy 140 000 beszerkesztésre váró címszó gyűlt össze cédulákon.
A munkának fontos részét képezi az időközben elavult szavak kirostálása is, így a 10 év múlva megjelenő kézikönyv várhatóan 120 000 szóból áll majd.
A szótárbővítési programban közreműködő újvidéki munkatársak már megkezdték a cédulák alapján a javítást és a számítógépes adatbevitelt.

Forrás: http://www.nyest.hu/hirek/frissul-a-magyar-szerb-szotar


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az Intercontact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el az office@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk:

/szakmai-hirek/uj-magyar-szerb-nagyszotar-keszul