HU EN

„Terminológiai kihívások az oktatásban és az európai uniós gyakorlatban” konferencia

„Terminológiai kihívások az oktatásban és az európai uniós gyakorlatban” címmel rendezett konferenciát 2012. november 8-án az Országos Idegennyelvű Könyvtárban az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóságának Magyar Nyelvi Osztálya, a Károli Gáspár Református Egyetem Magyar Nyelvtudományi Tanszéke, a European Association for Terminology és a Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete.

A konferencia résztvevői megismerkedhettek a Károli Gáspár Egyetemen működő terminológusi mesterszak történetével és szakmai hátterével, a kapcsolódó tudományág főbb elméleti és gyakorlati kérdésköreivel, valamint a terminológus szakképzettség alkalmazásának területeivel. A konferencia második részében az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóságának munkatársai ismertették az uniós terminológiakezelés és -építés módszertanát, eddigi eredményeit. Külön figyelmet szenteltek az uniós intézmények összefogásának eredményeként létrehozott és folyamatosan bővített IATE adatbázisnak (http://iate.europa.eu), amely nyilvánosan 2007 óta elérhető a szakemberek számára; az uniós jogharmonizációból származó KIM (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) terminológiai adatbázisnak (http://external.kim.gov.hu/eu-terminologia), valamint a Terminfónak, az Európai uniós terminológiai és információs hálózatnak, amely az uniós jogszabályok fordításához biztosít egységes terminológiai hátteret.

A konferencia programjáról és az elhangzottakról színvonalas és informatív beszámolót találhatnak az alábbi oldalon:

http://www.nyest.hu/hirek/terminologiai-kihivasok-az-oktatasban-es-az-europai-unios-gyakorlatban


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az Intercontact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el az office@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk:

/szakmai-hirek/terminologiai-kihivasok-az-oktatasban-es-az-europai-unios-gyakorlatban-konferencia