HU EN

LREC 2010

Idén hetedik alkalommal, Máltán rendezték meg a nyelvtechnológia egyik legnagyobb szabású nemzetközi találkozóját, a Language Resources and Evaluation Conference-t (LREC).

A rangos eseményen több mint 1100 természetesnyelv-feldolgozással, vagy ahhoz kapcsolódó területtel foglalkozó szakember vett részt, köztük szép számmal magyarok is.
Az idei legnépszerűbb témák között szerepelt a lexikonok, szótárak és vonzatkerettárak automatikus építése, a gépi dialóguselemzés és a beszélő vagy a szövegíró érzelmeinek detektálása a szöveg bizonyos nyelvtani és formai jegyei alapján.
Az LREC támogatója volt az Európai Tanács elnöke is, aki a soknyelvű Unióban külön figyelmet szentel a fordításnak.
Máltán külön standokat kaptak az EU által támogatott projektek, köztük az MTA Nyelvtudományi Intézete által koordinált iTranslate4.eu is, amelynek célja egy nagy közös európai webfordítási portál létrehozása és üzemeltetése.

További részletek a témával kapcsolatban konferencia weboldalán olvashatók: http://www.lrec-conf.org/lrec2010/


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az Intercontact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el az office@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk:

/szakmai-hirek/lrec-2010