HU EN

Juvenes Translatores (Fiatal fordítók) verseny

Január végén hirdettek eredményt az Európai Bizottság által évente megrendezett, több mint 5 éves múltra visszatekintő Juvenes Translatores (Fiatal fordítók) nevet viselő verseny 2012-es fordulójában.

A megmérettetésen 27 uniós tagország 750 iskolájának mintegy 3000 tanulója mérte össze tudását. A feladat egy egy oldalas szöveg lefordítása volt: azt, hogy a 23 hivatalos uniós nyelvről melyik másik hivatalos nyelvre történik a fordítás, szabadon lehetett kiválasztani az összesen 506 lehetséges nyelvkombinációból (a legtöbben természetesen az angol forrásnyelvet választották). A munkákat az Európai Bizottság hivatásos szakfordítói értékelték.

Magyar „színekben” a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola tanulója, Tóth Rebeka nyerte el a rangos elismerést angol–magyar nyelvű fordításával. Szép eredményéhez ezúton is gratulálunk!

A 27 nyertes az április 11-ei brüsszeli díjátadón veheti majd át a kitüntetést Andrulla Vasziliu oktatási ügyekben illetékes uniós biztostól.

A következő, 2013–2014-es versenyen már 24 hivatalos nyelv közül választhatnak majd a versenyzők, mivel időközben Horvátország is csatlakozik az unió tagországaihoz.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20130128_EB_Toth_Rebeka_a_legjobb_magyar_fordito#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az Intercontact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el az office@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk:

/szakmai-hirek/juvenes-translatores-fiatal-forditok-verseny