HU EN

Szakmai hírek

szakmai hírekSzakmai hírek a fordítás és tolmácsolás világából.


Mit tudhat egy tolmácsiroda?

…például információkkal szolgálni az adott ország demográfiai ill. nyelvi összetételéről, derül ki a PR Newswire cikkéből.

Frissítve: 2010. 07. 22.

Tovább »Igazságszolgáltatás az EU összes nyelvén

Nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament azt a jogszabályt, mely szerint az Európai Unió minden polgárának joga van az anyanyelvi tolmácshoz és fordításhoz az ellene indított büntetőeljárás során.

Frissítve: 2010. 07. 15.

Tovább »TM-Europe 2010

Projektvezetés, technológia menedzsment és üzleti optimalizálás a fordítási és honosítási iparban témában rendeznek konferenciát 2010 szeptember 30. és október 1. között Krakkóban, Lengyelországban, ahol számos workshop is várja a fordítási szakma képviselőit.

Frissítve: 2010. 07. 12.

Tovább »Új magyar-szerb nagyszótár készül

Bővítik a csaknem három évtizeddel ezelőtt megjelent szerbhorvát-magyar szótárt az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén, valamint a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben.

Frissítve: 2010. 06. 29.

Tovább »Veszélyben az angol nyelv?

Robert McCrum új könyve (Globish) szerint az új világnyelv nem más, mint az angol egy egyszerűsített változata, a globish.

Frissítve: 2010. 06. 10.

Tovább »Különleges ötnyelvű szótár

Új ötnyelvű szótárt adtak ki angol, spanyol, olasz, albán, guaraní nyelveken.

Frissítve: 2010. 06. 10.

Tovább »Biblia – szoftverrel fordítva?

Az 1804 óta működő Bible Society (Bibliatársulat) a világ kevésbé ismert, kevesek által beszélt nyelveire is szeretné átültetni a Bibliát.

Frissítve: 2010. 06. 09.

Tovább »Angoltanár kerestetik!

Ön vállalkozó szellemű angoltanár és munkát keres?
Válassza Malajziát!

Frissítve: 2010. 06. 03.

Tovább »Internetes világnyelvek

A 2009-es statisztikák szerint csaknem két milliárdra tehető az internethasználók száma, és 83%-uk a 10 legnagyobb internetes világnyelv valamelyikén kommunikál.

Frissítve: 2010. 05. 19.

Tovább »„Vásárlási Kalauz” fordíttatóknak!

Mi alapján válasszam ki, hogy melyik céggel fordíttassam le a külföldi befektetőmnek írt üzleti ajánlatot? Hogyan találom meg a megfelelő tolmácsot közvetítő irodát a legújabb műtéti technikát bemutató előadásomhoz?

Frissítve: 2010. 04. 30.

Tovább »Hatékony a gépi fordítás?

A BBC is tesztelte a Google új fordítóprogramját. A teszt során egy e célból létrehozott internetes oldalon hagytak üzenetet felhasználók a világ minden tájáról angol, arab, kínai, portugál, spanyol, perzsa és indonéz nyelveken.

Frissítve: 2010. 04. 28.

Tovább »Veszélyben a kínai nyelv?

Kínai nyelvvédők régóta tartanak az angol jövevényszavak kínai nyelvet fenyegető inváziójától. Az írott médiában egyre gyakrabban fordulnak elő a praktikusabb angol kifejezések, betűszavak, amikre sokan átszoknak.

Frissítve: 2010. 04. 26.

Tovább »Tolmácsok a Titanicon - kulisszatitkok

Sötét kis fülkében ül, fülébe norvég hang duruzsol, szemével angol feliratot olvas, közben magyarul beszél.

Frissítve: 2010. 04. 21.

Tovább »Fordítás egérkattintással

Akár arab és kínai újságokat is olvashatunk a Google Translate használatával – derült ki a Metropol újság Franz Ochhal, a programot kidolgozó csapat német vezetőjével készített interjújából.

Frissítve: 2010. 04. 12.

Tovább »Google Fordító helyett "iTranslate4.eu"

Magyar cégek is tagjai annak a konzorciumnak, amelynek célja egy „tolmács honlap” megalkotása, amely a Google Fordítónál (translate.google.hu) is jobb minőségű szöveget állítana elő.

Frissítve: 2010. 04. 06.

Tovább »<< 1 2 3 >>


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az Intercontact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el az office@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk:

/szakmai-hirek/2.oldal