HU EN

Közlemény

Az internetesen portálon megjelent Intercontact Mérnökiroda Kft semmilyen kapcsolatban nem áll az Intercontact Budapest Kft-vel !

 

Amit az esetből látunk az a közel 30 éve építgetett brand (Intercontact cégnév) lerombolása és nem vagyoni károkozás társaságunknak. Társaságunk rendszeresen figyeli a cégközlönyben megjelenő új Intercontact előnevet felvevő társaságokat és általában nekik írt levélben próbálja felhívni a figyelmet a névválasztásból (vezérnév) fakadó egyezőségre és ennek elkerülésére.

A cégtörvény, 2006. évi I. tv. megengedi, hogy a vezérszóhoz csatolt kiegészítő név esetén nyugodtan lehet használni a mások által felvett vezérnevet, cégnevet.
Sőt, ugyanabban a tevékenységi körben (ugyanazon főtevékenység megnevezésével) is lehet azonos vezérnevű cégnevet alapítani, működtetni. Így rá lehet épülni egy szakterületen sikeres cég tevékenységére, azt a látszatot keltve, mintha ugyanarról a cégről lenne szó.
Ez működik a fordítás-tolmácsolási szolgáltatások területén is, ahol cégünk tevékenységi körében ugyanazon vezérszavú (Intercontact) cégnév alatt egy másik, tőlünk független, cég is tevékenykedik.

Az e-cégjegyzékben jelenleg 28 Intercontact (annak különböző írásformáival) cég szerepel, ebből mindössze 7 (hét) az élő, a többit felszámolták, megszűnt, vagy éppen be se jegyezték. Ebből a hét cégből az egyik a 2016-ban alakult Intercontact Mérnökiroda Kft.

Van ennek az esetnek egy másik vetülete is. Hiába hívja fel esetleg a sajtó a figyelmet a tisztességtelenül eljáró Mérnökiroda Kft „üzelmeire”, nincs hatékony szervezet, eszköz, mely ezeket a cégeket „kiszűrje” a gazdasági életből, inkább a piacra bízza a megoldást. Így ezek a cégek évekig garázdálkodhatnak. A fekete- és szürke-gazdaság mellett a tisztességtelen-gazdaság ellen is harcolni kellene, s ez nemcsak a sajtó feladata lenne. Kétségkívül hasznos azonban, hogy feltárják ezeket az eseteket.
Bár hosszútávon a piac kiszűri ezeket a cégeket, addig még sok-sok cégnek okozhatnak kárt és folytathatják évekig a tisztességes cégek lejáratását, akik cégnevüket korábban vették fel és tevékenységük nem rövid távú haszonszerzésre irányul.


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az InterContact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el a vendor@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk: