HU EN

Fordítói gyakornoki program – 2010 nyara

Az InterContact Fordító- és Tolmácsiroda megalakulása óta már többször foglalkoztatott gyakorlati tapasztalatokra vágyó, fiatal kollégákat, ezért döntöttünk most úgy, hogy elsősorban az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Tanszékével együttműködve, hivatalos keretek között indítjuk be a várhatóan új hagyományokat teremtő fordítói gyakornoki programunkat.

A programra az idei évtől olyan mesterképzésben részt vevő hallgatókat várunk, akik valamelyik felsőoktatási intézményben már elsajátították a fordítás elméleti hátterének egy részét, és az ott előírt követelményeknek megfelelően legalább két munkanyelvvel rendelkeznek („B” ill. „C” nyelv).
A gyakorlat időtartama a képzőhelyek által jellemzően előírt 60 óra, mely összesen 10 munkanapot, és napi 6 órás elfoglaltságot jelent a diákoknak – 2010 nyarán összesen három hallgatónak tudunk lehetőséget adni arra, hogy részt vegyen a programban.

A néhány rövid tesztfordítás és egy személyes beszélgetés alapján kiválasztott jelöltek az első napokban a fordítóiroda általános működésével kapcsolatos műhelytitkokba (projektmenedzsment), a dokumentumok technikai jellegű problémáit érintő kérdésekbe, valamint a fordítási memória használatába (háttértámogatás) nyernek bepillantást.

A nálunk töltött idő hátralévő részében az iroda életében mindennapos szövegek fordításával, majd az általuk elkészített fordítások nyelvi szakemberrel közösen történő lektorálásával, a legjobb megoldások megtalálásával, szakmai fogások „ellesésével” foglalkoznak.

Cégünk meggyőződése, hogy a gyakorlati program életre hívása és felelősséggel működtetése egy nagyon fontos lehetőség a leendő fordító kollégáknak, akiknek reményeink szerint ilyen rövid idő alatt is sikerül átadnunk az általunk hasznosnak tartott ismeretek egy részét, a gyakorlatias szemléletmódot és azt a szakmaiságot, mellyel az InterContact lassan 20 éve meg tudta őrizni előkelő helyét mind a magas minőséget szolgáltató, mind a legnagyobb éves árbevétellel rendelkező magyarországi fordítóirodák között.

Vaszkó Angéla
irodavezető


Ajánlatkérés

Kérje ingyenes ajánlatunkat fordítási, tolmácsolási vagy egyéb szolgáltatásra a következő oldalon található űrlap kitöltésével.

Tovább »

Referenciák

Az elmúlt években - többek között - a következő megrendelők vették igénybe fordítási és tolmácsolási szolgáltatásainkat.

Tovább »

Munkalehetőség

Az Intercontact Budapest Kft. folyamatosan várja szabadúszó fordítók jelentkezését külsős fordítói csapatába a következő szakterületeken:

  • pénzügy, számvitel, bank
  • jog
  • közgazdaság
  • marketing, sales
  • gyógyszeripar, klinikai vizsgálatok

Amennyiben kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, kérjük, részletes szakmai önéletrajzát küldje el az office@icontact.hu e-mail- címre.

Tovább »


Ők is bíznak bennünk:

/hirek/forditoi-gyakornoki-program-2010-nyara